Grækenland

Dannelsesrejsen finder sted i den lille hyggelige fiskerby Tolo på halvøen Peloponnes, to timer fra Athen. Halvøen er indhyllet i myter, historie og kultur og byder derudover på et dejligt solrigt klima. Byen har små hyggelige butikker og en hovedgade, hvor man i roligt tempo kan opleve byens atmosfære. Stemningen i byen er afslappet, så du kommer helt ned i gear.

Peloponnes er et vaskeægte levende kulturelt skatkammer, der bugner af arkæologiske og historiske seværdigheder, som alle bærer vidnesbyrd om den europæiske dannelses rødder. Her kan du for alvor mærke historiens afgørende indflydelse.

Blot 200 meter fra Tolobugten, i den charmerende lille fiskerby Tolos gamle bydel, finder du Hotel John and George, som danner rammen om dannelsesrejsen. Hotellet har egen bar og restaurant samt et fantastisk beliggende poolområde med en vidunderlig udsigt ud over bjerglandskabet. Et perfekt helle, hvor du kan slappe af efter dagens undervisning og i den fire timer lange siesta. Alle hotellets værelser har egen balkon med udsigt til haven og bjerge eller til havet.

Andalusien

Oplev roen og fordybelsen på din dannelsesrejse til Andalusien. Dette sydspanske paradis er kendetegnet ved betagende landskaber, duftende appelsinlunde og rolige strande. For slet ikke at tale om de maleriske hvide landsbyer, kendt som ”pueblos blancos”, som inviterer til stille vandreture gennem brostensbelagte gader, alt imens du nyder den autentiske spanske atmosfære.

På Dannelsesrejsen er det vores dygtige og inspirerende undervisere, som giver dig det store overblik – som brænder for at bibringe en større og dybere forståelse af os selv som væsener i vores nutid. Efter en inspirerende formiddag kan du nyde den siesta, som ikke bare er en tradition i Andalusien, men en livsstil.

Andalusien er ikke blot et rejsemål – det er et åndehul for sjælen, hvor hvert øjeblik inviterer til dybdegående refleksion, fordybelse og afslapning.

Danmark

Nyd en uges ophold på det smukke Engelsholm Slot, hvor Engelsholm Højskole har til huse. Smukke haver og en idyllisk sø omgiver Engelsholm Slot, der med sin uvurderlige beliggenhed og hyggelige, autentiske højskolestemning danner rammen om en uges Dannelsesrejse. Højskolens inspirerende miljø fremmer den personlige udvikling, som vores inspirerende undervisere vil understøtte med deres engagerede og passionerede gennemgang af filosofiens tag om og inspiration til livsglæde og livsmod.

Vesttyrkiet

Her finder du et udsøgt middelhavsklima – skove, bjerge og dale – og ikke mindst nogle helt fantastiske strande ud til det klare, azurblå ægæiske hav. Lilleasien er et område i det østlige Grækenland og det nuværende vestlige Tyrkiet med en tung kulturel arv. Vi bor i den lille by Güzelcamli, der på tyrkisk betyder ”smukke nåletræer”. Navnet hentyder til den frodige nationalpark, Millipark, som byen grænser op til. Derudover befinder vi os nærmest i baghaven til det græske og romerske palads Efesos, som blandt andet rummer datidens næststørste bibliotek.

Destinationen giver dig mulighed for at opleve et meget liberalt og vestligt orienteret Tyrkiet samtidig med, at du får et indblik i den farverige og smagfulde tyrkiske kultur, dets fantastiske køkken og meget gæstfri befolkning. Alt sammen uden et hav af øvrige turister omkring os.

Nyd den fantastiske natur, alt imens du rejser ind i den menneskelige viden og ånd. Med en Dannelsesrejse til Güzelcamli vil du opleve, at verden kommer til at være et sted, der hænger bedre sammen, end den gjorde før.